Business Internaţional

Netanyahu spune că încheierea acum a războiului din Gaza ar menţine Hamas la putere

Netanyahu spune că încheierea acum a războiului din...

Autor: Tiberiu Sabo

05.05.2024, 14:55 25

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul este dispus să întrerupă luptele din Gaza pentru a asigura eliberarea ostaticilor încă deţinuţi de Hamas, despre care se crede că sunt peste 130, însă nu în orice condiţii.

"În timp ce Israelul a dat dovadă de bunăvoinţă, Hamas rămâne înrădăcinat în poziţiile sale extreme - cererea de a ne retrage toate forţele din Fâşia Gaza, de a pune capăt războiului şi de a lăsa Hamas la putere", a declarat Netanyahu, potrivit Reuters.

"Israelul nu poate accepta acest lucru (de a lăsa Hamas la putere - n.r.). Hamas ar putea să îşi îndeplinească promisiunea de a face din nou şi din nou masacre, violuri şi răpiri".

La Cairo, liderii Hamas au purtat a doua zi de discuţii privind armistiţiul cu mediatorii egipteni şi qatarezi, fără a fi raportat niciun progres aparent, deoarece gruparea şi-a menţinut cererea ca orice acord să pună capăt războiului din Gaza, au declarat oficiali palestinieni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO