Business Internaţional

Moody’s a retrogradat ratingul Carrefour de la "A3" la "Baa1", cu perspectivă stabilă

Moody’s a retrogradat ratingul Carrefour de la "A3" la "Baa1", cu perspectivă stabilă

Autor: Anca Dumitrescu

23.03.2011, 20:09 24

Moody's a retrogradat, miercuri, ratingul Carrefour pentrudatoriile negarantate şi cele pe termen lung de la nivelul "A3" la"Baa1", cu perspectivă stabilă, considerând că nivelulcalificativului nu mai corespundea situaţiei financiare aretailerului francez.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost menţinut lanivelul "P-2", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluarefinanciară.

Măsura reflectă opinia Moody's că în 2010 a avut loc o creştere agradului de îndatorare a Carrefour faţă de anul precedent, înspecial ca urmare a programului de răscumpărare de acţiuni, învaloare de 943 milioane de euro, şi a creşterii costurilormăsurilor de restructurare, aşteptate să scadă însă înviitor.

Moodys notează că grupul are o poziţie solidă în privinţalichidităţilor, cu numerar sau echivalent de 5,1 miliarde de eurola sfârşitul anului trecut şi linii de credit nefolosite de 3,25miliarde de euro, cu maturitate în 2012 şi 2013.

Pentru sfârşitul anului trecut, Carrefour a raportat împrumuturi petermen scurt de 2,7 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO