Business Internaţional

Ministrul german de Finanţe atacă mutarea Rezervei Federale americane

Ministrul german de Finanţe atacă mutarea Rezervei Federale americane
06.11.2010, 15:50 43

Ministrul de Finanţe german Wolfgang Schaeuble şi-a reînnoitcriticile aduse noului program al băncii centrale americane(Rezerva Federală) de a arunca pe piaţă obligaţiuni guvernamentaleîn valoare totală de 600 miliarde dolari, declarând că astfel estesubminată credibilitatea Statelor Unite şi se creeazăincertitudine, informează Reuters citând o publicaţie germană.

"Am mari îndoieli în privinţa utilităţii infuziei de cantităţinelimitate de bani pe piaţă", a declarat pentru Der Spiegeloficialul german. "Nu există o lipsă de lichiditate în economiaamericană. Nu înţeleg care este motivaţia economică pentru aceastămutare".

Decizia băncii centrale de a extinde programul cu încă 600miliarde de dolari a adus incertitudine la nivelul economieimondiale, este de părere Schaeuble.

Această mutare "va face grea atingerea un echilibru între ţăriledezvoltate şi ţările emergente şi subminează credibilitateapoliticilor financiare luate de SUA".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO