Business Internaţional

Ministrul chinez al industriei, Xiao Yaqing, a intrat sub lupa regimului. Oficialul este investigat pentru încălcarea a disciplinei şi a legii

Ministrul chinez al industriei, Xiao Yaqing, a intrat sub...

Autor: Petru Mazilu

28.07.2022, 12:50 42

Xiao Yaqing, şeful de rang înalt al Ministerului Industriei şi Tehnologiei Informaţiei din China (MIIT), este investigat pentru suspiciuni de încălcare a disciplinei şi a legii, a anunţat joi presa de stat chineză, potrivit Reuters.

Numele lui Xiao nu a apărut pe lista publicată miercuri de Partidul Comunist Chinez, aflat la putere, a oficialilor aleşi pentru a lua parte la cel de-al 20-lea congres al partidului, care va avea loc la sfârşitul acestui an. În calitate de ministru în funcţie, Xiao trebuia să fie pe listă.

Ulterior, presa de stat a anunţat că ministrul este investigat însă nu a oferit alte detalii.

Xiao, în vârstă de 62 de ani, a mai condus Administraţia de Stat pentru Reglementarea Pieţei şi Comisia de Supraveghere şi Administrare a Activelor de Stat.

Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei supraveghează o parte importantă a economiei chineze care include telecomunicaţiile 5G, semiconductorii, vehiculele electrice şi producţia de vaccinuri.

Ultima apariţie publică a lui Xiao a fost la 6 iulie, când a prezidat o conferinţă virtuală a miniştrilor informaţiilor din gruparea BRICS, care include şi Brazilia, Rusia, India şi Africa de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO