Business Internaţional

Miliardarul Warren Buffett şi-a ales succesorul. David Sokol, cunoscut drept favorit, părăseşte Berkshire Hathaway

Miliardarul Warren Buffett şi-a ales succesorul. David Sokol, cunoscut drept favorit, părăseşte Berkshire Hathaway

Autor: Adrian Voicu

31.03.2011, 13:35 69

Warren Buffett a anunţat că a sigilat într-un plic numelesuccesorului său, informează Wall Street Journal. Plicul se află în biroul său dinOmaha.

Ceea ce frapează este tocmai faptul că deşi mulţi analişti îlvedeau pe David Sokol drept urmaşul acestuia la cârma fondului deinvestiţii Berkshire Hathaway, acesta a demisionat din cadrulfondului.

Conform Wall Street Journal, David Sokol a decis să demisioneze, WarrenBuffett anunţând că demisia a venit după ce s-a aflat că Sokol acumpărat acţiuni de aproximativ 10 milioane de dolari în cadrulunei companii chimice, Lubrizol Corp, după ce fondul de investiţiiBerkshire a hotărât să cumpere acţiuni la sugestia lui Sokol.

Buffett a declarat că Sokol, în vârstă de 54 de ani, aachiziţionat 96.060 de acţiuni în ianuarie, înainte ca Berkshire săconvină asupra achiziţiei companiei pentru 9 miliarde dedolari.

Preţul de achiziţie al Berkshire a urcat participaţia lui Sokolcu 3 milioane de dolari.

Autoritate care controlează piaţa financiară şi de capital dinSUA, SEC, analizează comunicatul Berkshire şi va hotărî dacă sălanseze o investigaţie, a declarat o persoană apropiatăsituaţiei.

Buffett, preşedintele consiliului de administraţie şi CEO alBerkshire, a declarat că achiziţiile făcute de Sokol nu au fost unfactor un factor în decizia lui Sokol de a pleca.

Într-o scrisoare în care îşi anunţă demisia, din 28 martie,Sokol declară că doreşte să cheltuiască investească mai mult timpîn "resursele familiei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO