Miliardarul Warren Buffett şi-a ales succesorul. David Sokol, cunoscut drept favorit, părăseşte Berkshire Hathaway

Autor: Adrian Voicu 31.03.2011

Warren Buffett a anunţat că a sigilat într-un plic numele succesorului său, informează Wall Street Journal. Plicul se află în biroul său din Omaha.

Ceea ce frapează este tocmai faptul că deşi mulţi analişti îl vedeau pe David Sokol drept urmaşul acestuia la cârma fondului de investiţii Berkshire Hathaway, acesta a demisionat din cadrul fondului.

Conform Wall Street Journal, David Sokol a decis să demisioneze, Warren Buffett anunţând că demisia a venit după ce s-a aflat că Sokol a cumpărat acţiuni de aproximativ 10 milioane de dolari în cadrul unei companii chimice, Lubrizol Corp, după ce fondul de investiţii Berkshire a hotărât să cumpere acţiuni la sugestia lui Sokol.

Buffett a declarat că Sokol, în vârstă de 54 de ani, a achiziţionat 96.060 de acţiuni în ianuarie, înainte ca Berkshire să convină asupra achiziţiei companiei pentru 9 miliarde de dolari.

Preţul de achiziţie al Berkshire a urcat participaţia lui Sokol cu 3 milioane de dolari.

Autoritate care controlează piaţa financiară şi de capital din SUA, SEC, analizează comunicatul Berkshire şi va hotărî dacă să lanseze o investigaţie, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

Buffett, preşedintele consiliului de administraţie şi CEO al Berkshire, a declarat că achiziţiile făcute de Sokol nu au fost un factor un factor în decizia lui Sokol de a pleca.

Într-o scrisoare în care îşi anunţă demisia, din 28 martie, Sokol declară că doreşte să cheltuiască investească mai mult timp în "resursele familiei".