Business Internaţional

Mii de persoane au protestat în aeroporturile din SUA faţă de ordinul antiimigraţie semnat de Trump

Mii de persoane au protestat în aeroporturile din SUA...

Autor: Mircea Olteanu

29.01.2017, 09:55 87

Sute de persoane au venit la Aeroportul Internaţional John F. Kennedy din New York pentru a protesta faţă de reţinerea a doi cetăţeni irakieni care au fost ulterior eliberaţi.

Congresmanul democrat Nydia Velazquez a participat la manifestaţia de la aeroportul din New York şi a catalogat ordinul executiv semnat de Trump drept "ruşinos" şi "ne-american".

Sute de persoane, printre care şi senatoarea Elizabeth Warren, s-au strâns pentru a protesta şi la aeroportul Logan din Boston.

Alte demonstraţii majore au mai avut loc la aeroporturile din San Francisco, Los Angeles, Denver, Colorado sau Dallas.

Proteste sunt programate să aibă loc duminică în mai multe oraşe din SUA, printre care Orlando, Boston, Philadelphia, Atlanta, Seattle, Washington şi Chicago.

Preşedintele american Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care se suspendă programul de primire şi instalare a refugiaţilor timp de patru luni, declarând că scopul acestei acţiuni este de a preveni pătrunderea în ţară a "teroriştilor islamişti radicali". Mai mult, ordinul prevede interdicţia de a intra pe teritoriul american timp de trei luni pentru cetăţenii din mai multe state majoritar musulmane, cum ar fi Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan sau Yemen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO