Business Internaţional

Mihai Donisan, reinclus în delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Mihai Donisan, reinclus în delegaţia României pentru...

Autor: Andrei Ionascu

19.07.2016, 17:24 132

"Sportivului Mihai Donisan i s-a ridicat suspendarea în urma clarificărilor primite de la WADA şi ANAD", arată într-un comunicat al COSR dat publicităţii marţi.

Donisan, care concurează la săritura în înălţime, a fost depistat iniţial pozitiv cu Meldonium. În probele prelevate la testele antidoping, Donisan a avut concentraţii mici de meldonium, de trei sub limita admisă de 1 microgram, iar Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a cerut pentru el un test suplimentar. În cele din urmă, atletul român a fost declarat nevinovat.

Mihai Donisan se alătură Claudiei Ştef (marş) şi lui Nicolae Soare (maraton) pe lista atleţilor români depistaţi pozitiv la meldonium care sunt reincluşi în lotul olimpic al României pentru JO de la Rio. Numărul componenţilor echipei olimpice a României a ajuns la 98 de sportivi calificaţi.

Mihai Donisan (27 de ani) este cel mai bun săritor în înălţime din România în ultimii cinci ani, cu 2,32 metri record personal.

Iată cei 24 de sportivi care fac parte din lotul de atletism al României pentru Jocurile Olimpice de la Rio:

Elena Daniela Cîrlan, Paula Claudia Todoran, Marius Viorel Ionescu, Nicolae Soare (toţi la maraton); Andreea Arsine, Claudia Nicoleta Ştef, Ana Veronica Rodean (toate la 20 km marş); Marius Cocioran, Narcis Ştefan Mihăilă (ambii la 50 km marş); Alina Rotaru (săritura în lungime); Elena Andreea Panţuroiu, Cristina Bujin şi Marian Oprea (toţi la triplusalt); Claudia Mihaela Bobocea, Florina Pierdevară (ambele la 800 m); Bianca Răzor (400 m), Andrei Gag, Rareş Andrei Toader (ambii la aruncarea greutăţii); Ancuţa Bobocel (3.000 m obstacole); Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă, Andrea Miklos şi Adelina Pastor (ştafeta feminină 4x400 m); Mihai Donisan (săritura în înălţime).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO