Business Internaţional

Merkel: Euro nu este în criză, însă zona euro se confruntă cu o problemă a datoriilor în unele state

Merkel: Euro nu este în criză, însă zona euro se confruntă cu o problemă a datoriilor în unele state

Autor: Cojocaru Bogdan

03.02.2011, 17:23 20

Cancelarul german, Angela Merkel, apreciază că moneda euro nueste în criză, însă uniunea monetară se confruntă cu o criză adatoriilor în unele state şi cu probleme de competitivitate înaltele, potrivit AFP, citată de Mediafax Business.

"Nu avem o criză a euro. Însă ceea ce avem este o criză adatoriilor în anumite state, iar în altele o problemă decompetitivitate. Trebuie să facem în aşa fel ca euro să fie maicompetitiv", a declarat Merkel pentru un post spaniol deteleviziune.

Cancelarul a respins ideea emiterii de obligaţiuni în comun decătre statele din zona euro pentru a rezolva problemele definanţare ale unora din membrii uniunii monetare.

"Nu cred că euro-obligaţiunile vor fi răspunsul corect deoareceacestea ar presupune ca toate statele să plătească aceleaşi dobânzipentru datorii, situaţie care nu face clar cine depune cel mai maresau cel mai mic efort", a menţionat Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO