Business Internaţional

Merkel este de acord cu propunerea lui Erdogan privind o întâlnire pe tema situaţie din Siria

Merkel este de acord cu propunerea lui Erdogan privind o...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

28.09.2018, 15:45 1887

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că este de acord cu propunerea preşedintelui turc Tayyip Erdogan  privind organizarea unei întâlniri între Turcia, Germania, Franţa şi Rusia, pe tema situaţiei din provincia siriană Idlib, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Am discutat de asemenea despre Idlib şi vom continua discuţiile mâine. Suntem în favoarea unui summit între preşedintele turc, preşedintele rus, preşedintele francez şi mine", a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă comună cu Erdogan, desfăşurată la Berlin.

Erdogan a anunţat joi că intenţionează să găzduiască o astfel de întâlnire la Istanbul, însă a informat că data nu a fost încă stabilită.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat în urmă cu o săptămână că Germania consideră că Administraţia de la Ankara a jucat un rol pozitiv în disputa din regiunea Idlib din Siria, după ce Turcia şi Rusia au anunţat luni că vor crea o zonă demilitarizată în provincia siriană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO