Business Internaţional

Media creşterii economice globale, revizuită la 3,25%, de la 4,7%

26.07.2010, 11:17 28

Creşterea economică globală din următorii 3-5 ani se va plasa înmedie în intervalul 3,25-3,5%, după recesiunea mondială care asurvenit unei perioade de şase ani cu o creştere medie de 4,7%,estimează Stephen Roach, preşedinte non-executiv al Morgan StanleyAsia.

"Noul normal" ar putea fi observat încă din acest an, odată cuaccelerarea simultană a economiilor din America, Europa şi China,arată Bloomberg citată de Mediafax.

Cele mai mari economii ale lumii au înregistrat o creştereeconomică medie de 5% în primul trimestru al acestui an, datoritămăsurilor luate de guverne şi efectelor de inventar, însăurmătoarele luni au adus frânarea relansării şi temeri privind onouă rundă de recesiune.

Creşterea economică globală estimată pentru următorii ani arputea reprezenta un semnal că investitorii vor fi nevoiţi săaccepte profituri mai mici şi volatilitate mai ridicată înportofolii, anticipează Mohamed El-Erian, directorul general alcelui mai mare fond de obligaţiuni din lume, Pacific InvestmentManagement.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO