Business Internaţional

Marile companii de asigurari inca negociaza cu victimele holocaustului

11.07.2001, 00:00 25



Asiguratorii germani s-au intalnit la inceputul acestei saptamani cu instantele americane si grupurile evreiesti din Washington pentru a incerca sa rezolve problema despagubirii victimelor Holocaustului.

Intalnirea a fost convocata de Lawrence Eagleburger, fost secretar de stat american, presedintele Comisiei Internationale pentru Plangeri privind Asigurarile in Perioada Holocaustului.

Negocierile pe aceasta tema se poarta de doi ani, fara a fi ajuns la o intelegere. Asiguratorii germani au hotarat anul trecut sa plateasca suma de 200 de milioane de marci pentru a raspunde cererilor reclamantilor.

Numai ca 51 de milioane de marci din aceasta suma erau destinate sa acopere cheltuielile pentru infiintarea comisiei Eagleburger, astfel incat numai 149 de milioane ar fi ajuns la reclamanti.

In cursul acestui an, a fost infiintata o fundatie germana, avand ca scop compensarea victimelor nazismului, in contul careia au fost transferate 10 miliarde de marci germane.

Reprezentantii evreilor la Comisia Eagleburger cat si instantele americane se tem ca asiguratorii germani incearca sa se foloseasca de intelegerea existenta cu fundatia mai sus mentionata, pentru a-si acoperi costurile administrative pe care le au ca membri ai comisiei.

Rezolvarea neintelegerii este importanta, pentru ca in Statele Unite asiguratorii sunt deja implicati in mai multe procese privind despagubirea victimelor Holocaustului.

Curtile judecatoresti au stabilit deja ca problema trebuie rezolvata in cadrul Comisiei Eagleburger. In caz contrar, asiguratorii germani se vor infatisa din nou la proces, in special in Florida si California.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO