Business Internaţional

Marile bănci îşi iau adio de la speranţele de creştere a preţurilor petrolului

Marile bănci îşi iau adio de la speranţele de...

Autor: Catalina Apostoiu

02.07.2017, 20:05 926

De la Bank of America, la Citigroup şi SocGen, bănci care anticipau cândva că petrolul va încheia acest an la un preţ de 60 de dolari pe baril sau mai sus, văd acum preţurile ajungând la cel mult 50 de dolari.

Acestea dau o mare parte a vinei pe OPEC, scrie Bloomberg. Speranţele erau mari la începutul anului, după ce OPEC şi Rusia ajungeau la un acord istoric de reducere a producţiei în încercarea de a pune capăt unui excedent de trei ani.

Totuşi, preţurile au continuat să scadă pe fondul semnalelor că reducerile nu sunt suficiente pentru a diminua stocurile excedentare ale lumii şi să producătorii americani accelerează pentru a le neutraliza eforturile.

“Credibilitatea OPEC a fost serios deteriorată”, a declarat Francisco Blanch, de la Bank of America. După ce a văzut ţiţeiul Brent la 70 dolari pe baril în această vară, banca şi-a schimbat acum poziţia, anticipând un nivel de preţ de 47 de dolari pentru trimestrul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO