Business Internaţional

Marea Britanie oferă fonduri Ucrainei pentru a-şi extinde apărarea în domeniul cibernetic

Marea Britanie oferă fonduri Ucrainei pentru a-şi...

Autor: Petru Mazilu

18.06.2023, 14:54 61

Marea Britanie va oferi o finanţare de 16 milioane de lire sterline pentru a ajuta Ucraina să-şi extindă apărarea în domeniul cibernetic, a anunţat premierul britanic Rishi Sunak, potrivit Sky News.

Suma se adaugă la cele 6,35 milioane de lire sterline promise anul trecut. Alte 9 milioane de lire sterline ar putea veni de la aliaţii internaţionali.

Fondurile vor ajuta Ucraina să-şi apere infrastructura naţională în faţa atacurile Rusiei.

„Atacurile îngrozitoare ale Rusiei asupra Ucrainei nu se limitează la invazia lor terestră barbară, ci implică, de asemenea, încercări de a ataca infrastructura lor cibernetică, care furnizează servicii vitale, de la servicii bancare la aprovizionarea cu energie, pentru ucrainenii nevinovaţi. Această finanţare este esenţială pentru a opri aceste atacuri, pentru a întări apărarea cibernetică a Ucrainei şi pentru a creşte capacitatea ţării de a detecta şi dezactiva programele malware care o vizează", a declarat Sunak.

Săptămâna viitoare, Sunak va participa la o conferinţă în cadrul căreia va cere antreprenorilor britanici să îşi intensifice investiţiile în Ucraina pentru a contribui la reconstruirea economiei ucrianene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO