Business Internaţional

Magazinele H&M au fost vandalizate după scandalul în care retailerul a fost acuzat de rasism. Cetăţenii Africii de Sud boicotează compania

Magazinele H&M au fost vandalizate după scandalul în...

Autor: Alex Ciutacu

14.01.2018, 18:13 701

Două locaţii ale retailerului suedez H&M au fost vandalizate în Africa de Sud, în timpul protestelor anti-rasism derulate de partidul Luptătorii pentru Libertate Economică, potrivit Bloomberg.

Magazinele vizate se află în mall-uri din districtul financiar Johannesburg, Sandton şi în capitală, Pretoria.

Acţiunile fac parte dintr-un protest derulat la nivel naţional de către Luptătorii pentru Libertate Economică, în urma unei reclame la pulovere pentru copiii care a stârnit valuri de furie la nivel mondial, fiind cosiderată rasistă.

Demonstraţiile sunt în desfăţurare şi în alte mall-uri din provincia Gauteng.

Săptămâna aceasta, H&M a retras produsul din magazine şi şi-a cerut scuze public. O imagine din magazinul lor online, înfăţişând un copil de culoare purtând un hanorac pe care era înscris textul „cea mai cool maimuţă din junglă”, a dus la o furtună pe social media şi l-a determinat pe artistul canadian cunoscut sub numele de The Weeknd să încheie colaborarea cu retailerul. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO