Business Internaţional

MAE transmite că Slovenia extinde controlul la frontierele cu Ungaria şi Croaţia

MAE transmite că Slovenia extinde controlul la...

Autor: Laura Buciu

18.11.2023, 12:03 28

MAE îi atenţionează pe românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Slovenia că Guvernul acestei ţări a decis să extindă până în 21 iunie 2024 regimul de control la punctele de frontieră cu Ungaria şi Croaţia.

Ministerul Afacerilor Externe informează sâmbătă cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Slovenia că, potrivit deciziei Guvernului sloven, regimul de control la punctele de frontieră cu Ungaria şi Croaţia se va extinde până la data de 21 iunie 2024.

Potrivit precizărilor Ministerului de Interne sloven, extinderea perioadei controalelor la frontierele cu cele două state vecine este impusă de riscul de nivel mediu pentru Republica Slovenia şi semnificativ pentru UE al ameninţărilor teroriste.

Astfel, regimul normal al trecerilor la frontieră ar putea fi afectat, însă autorităţile slovene au anunţat că depun eforturi susţinute pentru limitarea acestui risc.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttp//ljubljana.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO