Business Internaţional

MAE, despre acuzaţiile aduse UNRWA: Vom urmări îndeaproape evoluţiile şi vom acţiona în consecinţă

MAE, despre acuzaţiile aduse UNRWA: Vom urmări...

Autor: Gabriel Pecheanu

28.01.2024, 14:21 48

Vom urmări îndeaproape evoluţiile şi vom acţiona în consecinţă, este poziţia Ministerului Afacerilor Externe în cazul acuzaţiilor aduse UNRWA.

„Suntem extrem de tulburaţi de acuzaţiile grave de implicare a personalului UNRWA în atacul terorist din 7 octombrie împotriva Israelului. Se impune o investigaţie rapidă şi amănunţită”, transmite MAE pe platforma X.

Diplomaţia română salută anunţul secretarului general ONU, Antonio Guterres, „pentru o acţiune decisivă”.

„Vom urmări îndeaproape evoluţiile şi vom acţiona în consecinţă”, se arată în finalul postării.

Reuters a publicat un articol în care directorul unei şcoli UNRWA era membru Hamas, în timp ce presa din Israel a arătat legătura dintre directorii de spitale şi Hamas.

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, principalul furnizor de ajutor umanitar în Gaza, a anunţat vineri că a concediat mai mulţi angajaţi acuzaţi că ar fi fost implicaţi în atacul comis la 7 octombrie 2023 de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Israel, după ce UNRWA a primit informaţii în acest sens de la autorităţile israeliene.

„Orice angajat al ONU implicat în acte teroriste va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală”, a dat asigurări şeful ONU, promiţând să coopereze cu autorităţile competente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO