Business Internaţional

Macron va găzdui în luna decembrie un summit pentru a progresa în cadrul Acordului de la Paris

Macron va găzdui în luna decembrie un summit pentru a...

Autor: Olimpia Nicolae

08.07.2017, 00:00 16

În cadrul summitului din decembrie vor fi abordate probleme de finanţare ale acestuia.

”La data de 12 decembrie, la doi ani după Acordul de la Paris, voi convoca un summit pentru a acţiona în privinţa climatului, în special a părţii financiare”, a declarat Macron jurnaliştilor.

El a adăugat că summitul are scopul de a mobiliza finanţarea privată şi publică a proiectelor angajate în cadrul Acordului de la Paris.

În luna mai, liderii G7 nu au reuşit să îl determine pe noul preşedinte al SUA, Donald Trump, să susţină acordul privind schimbările climatice, la summitul G7 din Sicilia. Acesta a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

Acordul de la Paris este o continuare a eforturilor de a pune capăt încălzirii globale ce a început cu Protocolul de la Kyoto din 1997. Protocolul de la Kyoto a fost primul acord internaţional pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Acesta a fost negociat în anul 1992 de 160 de state la Summitul Pământului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO