Business Internaţional

LVMH nu se mai opreşte din crescut: Cel mai mare grup din industria luxului a adăugat venituri de 17% în ultimul trimestru

LVMH nu se mai opreşte din crescut: Cel mai mare grup...

Autor: Valeriu Dănilă

13.04.2023, 11:33 84

Piaţa de lux a Chinei a început să revină după scăderea pe care a experimentat-o în timpul politicii zero Covid, dar ritmul de creştere a vânzărilor în SUA, cea mai mare piaţă a luxului, a scăzut, potrivit LVMH, titrează Financial Times.

Cel mai mare grup de lux din lume, care este controlat de miliardarul Bernard Arnault, a raportat vânzări globale de 21 de miliarde de euro pentru primul trimestru al anului. Creşterea cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior a fost peste aşteptările analiştilor. Vânzările de modă şi articole din piele, cea mai mare divizie a companiei, au continuat să fie puternice, crescând cu 18%, până la 10,7 miliarde de euro.

„Cu siguranţă am ieşit din epoca zero-covid, pagina s-a întors”, a declarat directorul financiar al LVMH, Jean-Jacques Guiony, pentru Financial Times.

Grupul nu oferă cifre specifice despre China, dar vânzările LVMH la nivelul Asiei au crescut cu 14% în primul trimestru al anului 2023, comparativ cu scăderea de 8% în ultimele trei luni din 2022.

„Ne aşteptăm ca acest lucru să continue şi suntem foarte optimişti cu privire la normalizarea pieţei chineze”, a adăugat acesta.

Cu toate acestea, situaţia a fost diferită în SUA, unde Guiony a spus că ritmul de creştere a vânzărilor a stagnat în aceeaşi perioadă în care consumatorii americani s-au confruntat cu rate ale dobânzilor mai mari şi o perspectivă economică incertă. Vânzările au crescut cu 8% în al patrulea trimestru, dar acestea au rămas neschimbate în primele trei luni ale anului.

„Nu este deloc catastrofal, dar nu creşte la fel de repede ca acum doi ani”, a adăugat el, menţionând că mulţi cumpărători americani au călătorit şi în Europa, aşa că o parte din activitatea lor a fost înregistrată acolo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO