Business Internaţional

Lupta împotriva epidemiei de coronavirus se intensifică: Banca Mondială pregăteşte un fond de 12 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor patogenului

Lupta împotriva epidemiei de coronavirus se...

Autor: Dorin Oancea

04.03.2020, 10:22 134

Banca Mondială a anunţat, marţi, un fond de 12 miliarde de dolari pentru sprijinirea ţărilor care se confruntă cu impactul epidemiei de coronavirus care s-a răspândit rapid din China în aproximativ 80 de ţări, relatează Reuters. 

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat că există încă „multe necunoscute” cu privire la virusul cu propagare rapidă şi ar putea fi nevoie de ajutor „mult mai mare”, dar a refuzat să detalieze.

Anunţul a subliniat îngrijorarea crescândă cu privire la impactul virusului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi asupra unei penurii globale de echipamente de protecţie pentru combaterea bolii.

Malpass a cerut ţărilor să îşi coordoneze acţiunile la nivel regional şi internaţional, spunând că viteza şi amploarea răspunsului sunt esenţiale pentru salvarea de vieţi.

Asociaţia de Dezvoltare Internaţională a Băncii, care ajută ţările cele mai sărace din lume, ar putea primi, de asemenea, fonduri suplimentare în al doilea trimestru al anului 2020, dacă se declanşează Facilitatea de finanţare în situaţii de pandemie (PEF), ceea ce nu s-a produs încă, a spus Malpass.

Unele ţări au solicitat deja ajutor, a spus Malpass, dar a refuzat să le numească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO