Business Internaţional

Lumea tranzacţiilor merge înainte: Grupul Aon, al doilea cel mai mare broker de asigurări din lume, îşi cumpără rivalul pentru 30 de miliarde de dolari

Lumea tranzacţiilor merge înainte: Grupul Aon, al...

Autor: Eduard Ivanovici

09.03.2020, 17:29 319

 Aon, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de management de risc, va prelua integral Willis Towers Watson pentru 30 de miliarde de dolari, într-o afacere care vor fuziona al doilea şi al treilea cel mai mare broker de asigurări din lume într-un nou lider al industriei, potrivit Financial Times.

Acordul marchează ultimul nivel de consolidare pe termen lung a industriei de brokeraj de asigurări şi reprezintă o provocare directă pentru Marsh & McLennan, care până în prezent era considerat liderul sectorului după venituri. Anul trecut, Marsh & McLennan a cumpărat Jardine Lloyd Thompson pentru 5,6 miliarde de dolari.  

Acţionarii Willis Towers Watson vor primi 1,08 acţiuni Aon pentru fiecare acţiune pe care o deţin în cadrul Willis, ceea ce evaluează achiziţia la 30 de miliarde de dolari. Willis Towers Watson a fost afectată puternic de ultimele fluctuaţii bursiere, înregistrând scăderi de 10% după ce a preţul unei acţiuni a atins luna trecută un maxim istoric de 220 de dolari.

„Afacerea ne transformă fundamental într-o firmă mult mai capabilă în ceea ce priveşte soluţionarea nevoilor clienţilor... este despre cum abordăm cererea clienţilor în acest sens”, a declarat Greg Case, directorul executiv al Aon.

Case a caracterizat ameninţările digitale şi nevoia tot mai mare te protejare a proprietăţii intelectuale drept două sectoare în care firmele combinate sunt mult mai puternice în prezent decât ar fi fost pe planuri separate. Combinaţia celor două grupuri va crea sinergii de 800 de milioane de dolari.

Deşi companiile au sediile la doar câţiva metri distanţă una de cealaltă, Case a adăugat că „reducerea costurilor nu este obiectivul nostru”.

Noua companie va deveni cel mare mai broker de asigurări din lume, cu venituri estimate la 19 miliarde de dolari, luând în calcul datele din 2018. În consecinţă, Marsh & McLennan, cu venituri de 17 miliarde de dolari, va începe să ocupe poziţia a doua. Noul număr trei, Arthur J Gallagher, are venituri de 5 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO