Business Internaţional

LSE nu accepta oferta Euronext

05.09.2000, 00:00 15



Bursa de Valori din Londra - LSE, subiectul unei batalii pentru control care se intensifica, ar trebui sa-si continue planurile de fuzionare cu Deutsche Boerse pentru formarea bursei electronice iX, a spus luni presedintele LSE, Don Cruickshank, anunta Reuters.

"Propunerile pentru iX nu sunt determinate de politica sau patriotism, ci de pragmatism", a spus Cruickshank, dupa ce ziarele anuntasera ca grupul de burse - din Amsterdam, Bruxelles si Paris - care ar urma sa formeze bursa Euronext, este in discutii cu bancile franceze pentru finantarea unei posibile oferte pentru LSE.

Ziarele au aratat ca se crede ca discutiile se poarta cu Societe Generale si BNP Paribas, pentru finantarea unei oferte in suma de peste 900 milioane lire sterline (1,31 miliarde $), posibil printr-o oferta de obligatiuni, daca vrea sa se miste suficient de repede pentru a face o contraoferta.

Bursa din Milano a anuntat sambata ca vrea sa se alature LSE si Deutsche Boerse, in crearea iX. Dar a mai spus ca inca mai ramane pe tapet chestiunea unei contraoferte facute de o superbursa la oferta ostila lansate pentru LSE de OM GruppEN AB, compania care conduce bursa din Stockholm.

Pentru aasi salva fuziunea pentru formarea iX, Deutsche Boerse a ridicat problema unei contraoferte care ar include principalele burse sudice - din Milano si Madrid. Planurile pentru iX include si cooperarea cu Nasdaq.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO