Business Internaţional

Lovitură de teatru. Vladimir Putin s-a răzgândit şi scoate varianta păcii intermediate de China de pe lista opţiunilor. Singura soluţie rămâne războiul

Lovitură de teatru. Vladimir Putin s-a răzgândit şi...

Autor: Mihai Draghici

08.04.2023, 14:58 1253

Administraţia Vladimir Putin a sugerat, joi, excluderea rolului de mediator al Chinei în conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina, subliniind că în acest moment nu se întrunesc condiţiile pentru oprirea confruntărilor militare.

Întrebat despre sugestia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ca Beijingul să exercite influenţă asupra Moscovei pentru negocieri în sensul opririi războiului din Ucraina, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat: "Sigur că Administraţia Chinei dispune de un potenţial formidabil şi eficace în domeniul serviciilor de mediere. Dar situaţia din Ucraina este complexă, nu există perspective de soluţionare politică".

"În acest moment, nu avem altă soluţie decât continuarea operaţiunii militare speciale", a subliniat Dmitri Peskov, conform cotidianului Le Monde. Rusia denumeşte "operaţiune militară specială" invazia în Ucraina.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO