Business Internaţional

Londra reacţionează la acuzaţiile Rusiei şi neagă vehement că ar fi implicată în atacul chimic din Siria

Londra reacţionează la acuzaţiile Rusiei şi neagă...

Autor: Mihai Draghici

13.04.2018, 21:16 273

Guvernul de la Londra a negat vineri acuzaţiile Moscovei privind implicarea Marii Britanii în atacul chimic produs în Siria, informează site-ul agenţiei Associated Press.

"Sunt acuzaţii bizare, este vorba de o minciună evidentă. Afirm categoric că Marea Britanie nu este implicată şi nu ar fi niciodată implicată în folosirea armelor chimice", a declarat Karen Pierce, ambasadorul britanic la ONU.

"Este grotesc. Este vorba de o ştire falsă de genul celor specifice aparatului de propagandă al Rusiei", a subliniat Karen Pierce, referindu-se la acuzaţiile Moscovei privind implicarea dircetă a Londrei în atacul chimic din Siria.

Administraţia Vladimir Putin are dovezi că Marea Britanie este implicată direct în comiterea atacului chimic din Siria, pentru a-l atribui Administraţiei Bashar al-Assad, a anunţat Ministerul rus al Apărării. "Astăzi, Ministerul Apărării a primit noi dovezi despre implicarea directă a Marii Britanii în organizarea acestei provocări în suburbia Ghuta de Est", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Potrivit oficialului rus, organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe a fost supusă presiunilor Londrei în perioada 3-6 aprilie pentru lansarea rapidă a acestei provocări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO