Business Internaţional

Londonezii nu se joacă cu transportul: Aplicaţia de ride-hailing Ola nu a primit aprobare de funcţionare, la doar o săptămână după ce Uber şi-a câştigat dreptul în instanţă

Londonezii nu se joacă cu transportul: Aplicaţia de...

Autor: Alex Ciutacu

05.10.2020, 14:41 288

Ola, o aplicaţie de ride-hailing care vrea să concureze cu Uber, a fost interzisă de reglementatorul de transport din Londra (TfL), pe fondul unor temeri legate de siguranţa cetăţenilor, potrivit CNBC.

Compania indiană, care este susţinută de gigantul japonez SoftBank, s-a lansat în Londra în luna februarie. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare pentru transportul londonez a anunţat ieri că nu va emite o nouă licenţă de funcţionare pentru Ola, întrucât analizele au concluzionat că activitatea nu este în conformitate cu regulile din Londra.

Decizia vine la doar o săptămână după ce Uber a câştigat în instanţă dreptul de a opera în Londra, în contextul în care americanii erau în proces cu reglementatorii londonezi încă din 2017.

TfL a declarat că indienii de la Ola le-au permit şoferilor şi vehiculelor nelicenţiate să preia mai mult de 1.000 de curse cu pasageri. Mai mult, compania nu a semnalat aceste încălcări ale legislaţiei.

„Siguranţa cetăţenilor este pe primul loc pentru noi ca reglementator. În cursul investigaţiilor am descoperit că anumite erori din modelul de operare al Ola le-au permis şoferilor şi vehiculelor nelicenţiate să realizeze mai mult de 1.000 de curse cu pasageri, ceea ce ar fi putut pune pasagerii în pericol”, a declarat Helen Chapman, director în cadrul TfL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO