Business Internaţional

Locuitorii celor mai bogate ţări din lume au pus deoparte 2.900 de miliarde de dolari în pandemie. Aceşti bani ar putea deveni combustibilul revenirii economice la nivel global

Cetăţenii care locuiesc în opt dintre cele mai mari economii ale lumii au pus deoparte 2.900 de miliarde de dolari în plus în timpul pandemiei, reprezentând un volum ridicat de cash care ar putea trece în consum, relansând economia globală.

Gospodăriile din SUA, China, Marea Britanie, Japonia, Germania, Franţa, Italia şi Spania au început să economisească mult mai mult, în contextul în care restricţiile de circulaţie i-au ţinut departe pe oameni de magazine şi de cheltuieli, conform estimărilor Bloomberg Economics.

Aceşti oameni ar putea continua să pună bani deoparte, în contextul în care restricţiile au rămas în vigoare, iar guvernele lumii încep să reducă dimensiunea stimulilor economici.

Jumătate din totalul de 2.900 de miliarde de dolari – circa 1.500 de miliarde de dolari – a fost înregistrat în SUA, conform datelor agregate de Bloomberg. Pentru a înţelege dimensiunea, sumele echivalează cu PIB-ul Coreei de Nord şi depăşesc de şapte ori PIB-ul României.

Astfel de economii ar putea deveni combustibilul relansării economice, pe măsură ce campaniile de vaccinare prind avânt.

Optimiştii pariază pe o explozie a consumului, odată cu întoarcerea consumatorilor către retaileri, restaurante, săli de evenimente, puncte turistice şi evenimente sportive. Cei care sunt mai puţin încrezători în ceea ce priveşte potenţialul acestor economii în revenirea globală consideră că aceşti bani ar putea fi utilizaţi pentru a acoperi datorii mai mari, sau ar putea rămâne economii pentru o perioadă mai lungă de timp, până la trecerea crizei sanitare.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.