Business Internaţional

Leoni a fost victima unei fraude masive: 40 de milioane de euro s-au evaporat din conturile companiei

Leoni a fost victima unei fraude masive: 40 de milioane...

Autor: Ştefan Stan

31.08.2016, 12:10 1803

Compania germană Leoni a anunţat pe 12 august că a fost victima unei fraude, comise cu ajutorul unor documente falsificate şi identităţi false prin canale de comunicare electronice, potrivit unui anunţ al companiei. . Drept rezultat, 40 de milioane de euro din fondurile ale companiei au fost transferate către mai multe conturi din străinătate. Boardul de management a lansat imediat o investigaţie şi în moment a pornit procedurile de asigurare şi control al daunelor. 

De asemenea, problema a fost transmisă mai departe poliţiei, care a pornit o investigaţie. 

Suma totală transferată din conturile companiei se ridică la 40 de milioane de euro. Potrivit aceluiaşi anunţ, frauda nu ar fi afectat infrastructura IT sau securitatea datelor din companie. 

Nivelul la care dauna va afecta profitul companiei pentru anul financiar nu pot fi încă măsurate. Situaţia lichidităţii de la Leoni Grup nu a fost încă afectată, potrivit companiei. Compania susţine că performanţa Leoni este în linie cu estimările. 

Grupul german Leoni, care a ajuns în România la peste 17.000 de angajaţi în producţie, a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii de tip „shared“ din Europa, unde va centraliza toate activităţile de HR ale concernului ger­man.

Leoni deţine pe piaţa locală unităţi de producţie în Arad, Bistriţa şi Piteşti, puncte de lucru din Beiuş şi Luduş, iar recent centrul de servicii de la Cluj unde vor lucra în jur de 50 de oameni. „Centrul de servicii Leoni de la Cluj-Na­poca a fost deschis, iar noi ne-am ocupat doar de o parte din activităţile ce ţin de recrutare“, a declarat pentru ZF Transilvania Mirela Ramona Sălăgean, Team Leader HR, Recruitment&Care of Personnel al Leoni Wiring Systems Ro Bistriţa. Reprezentanţii companiei au mai spus că investiţia din România a fost o decizie stra­tegică pentru Leoni. Compania Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 1,2 mld. lei, un câştig net de aproape 14 mil. lei (3,1 mil. euro) şi un număr mediu de circa 6.364 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor. Ală­turi de compania Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, ger­manii mai deţin în România încă două companii, Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO