Business Internaţional

Lafarge si-a majorat incasarile

14.02.2006, 20:51 7

Lafarge, cel mai mare producator de ciment din lume, a obtinut anul trecut o crestere de 10,6% a vanzarilor, ca urmare a dezvoltarii sectorului de constructii din tarile puternic industrializate.

Astfel, Lafarge a obtinut venituri de 15,969 miliarde de euro (19,11 mld. dolari), comparativ cu 14,435 miliarde de euro (17,27 mld. dolari) in 2004.

De asemenea vanzarile in ultimul trimestru al anului trecut au fost de 4,21 miliarde de euro (5,04 mld. dolari), in crestere cu 18,1 procente fata de valoarea inregistrata cu un an in urma, aceasta fiind de 3,566 miliarde de euro (4,27 mld. dolari).

La inceputul acestei luni compania franceza a declarat ca planuieste achizitionarea partii de 46,8 procente pe care nu o detine la subsidiara Lafarge North America Ltd. Pentru achizitionarea acestui pachet Lafarge este dispusa sa plateasca aproximativ 3 miliarde de dolari, ceea ce face ca suma pentru o actiune sa fie de aproximativ 75 de dolari. Lafarge North America a raportat pentru ultimul trimestru al lui 2005 o crestere a profiturilor cu 48,5%.

Asemeni unor alte companii rivale printre care si compania elvetiana Holcim, constructorul francez a beneficiat in ultimele trimestre de dezvoltarea pietelor de constructii, in special in America de Nord, Europa de Est si o mare parte a Europei Occidentale, ca urmare a imbunatatirii activitatilor economice.

Analistii considera insa ca Lafarge este mai dependenta decat Holcim de statele industrializate cu ritmuri de dezvoltare mai lente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO