Business Internaţional

Lactalis oferă 3,4 mld. euro pentru a cumpăra Parmalat

Lactalis oferă 3,4 mld. euro pentru a cumpăra Parmalat

Autor: Catalina Apostoiu

26.04.2011, 23:31 72

Groupe Lactalis, cel mai mare producător de brânzeturi alFranţei, a depus o ofertă nesolicitată în valoare de 3,38 miliardede euro (4,9 mld. $) pentru restul de 71% din acţiunile Parmalat pecare nu le deţine, chiar dacă guvernul italian a decis blocareapreluărilor de companii locale strategice de către firme străine,scrie Bloomberg.

Lactalis va oferi 2,60 de euro pe acţiune, cu 12,5% mai multdecât preţul la care acţiunile companiei au închis şedinţa din 21aprilie.

"Avem un plan ambiţios de creştere pentru Parmalat, să otransformăm în compania italiană de referinţă pe piaţa produselorlactate", a declarat Emmanuel Besnier, preşedintele Lactalis.

Compania rezultată în urma tranzacţiei ar putea realiza noiachiziţii pentru a deveni lider mondial pe segmentul băuturilorbazate pe lapte, a anunţat compania. Grupul francez a acumulat lunatrecută o participaţie în cadrul celei mai mari companii italienede produse lactate parţial plătind 2,80 euro pe acţiune unui grupde investitori activişti.

Guvernul italian a adoptat o serie de măsuri menite să opreascăLactalis de la a-şi majora participaţia de 29%. Italia a autorizatluna trecută ministerul de finanţe să achiziţioneze participaţii încadrul companiilor considerate drept strategice. Analiştii nu exludo contraofertă pentru Parmalat.

Lactalis s-a angajat să păstreze sediul şi managementul Parmalatîn Italia. Credit Agricole, HSBC, Natixis şi SocGen vor finanţapreluarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO