Business Internaţional

La Merrill Lynch plecarile se tin lant

11.08.2003, 00:00 10



Casey Safreno, in varsta de 44 de ani, s-a alaturat companiei Lehman Brothers ca director al diviziei de sanatate a acesteia, conform unui raport inaintat de Skip McGee, directorul diviziei de operatiuni bancare de investitii a Lehman.



Safreno detinuse in cadrul Merrill pozitia de co-director al diviziei de sanatate, conform unei purtatoare de cuvant a companiei.



Anuntul a fost facut la doua zile dupa ce Merrill declarase ca directorul diviziei sale de piete globale si operatiuni bancare de investitii, Arshad Zakaria, se va retrage din cadrul companiei la sfarsitul acestui an. #leadend#



Plecarea lui Safreno nu pare sa fie legata in mod direct de cea a lui Zakaria, insa aceasta ar putea intensifica temerile investitorilor legate de situatia companiei Merrill Lynch.



Merrill a eliminat 24.000 de locuri de munca, sau aproximativ o treime din totalul angajatilor, in ultimii doi ani.



Aceste reduceri au nat nastere unor speculatii cu privire la posibilitatea ca Merrill sa nu mai puna acelasi accent pe operatiunile bancare de investitii concentrandu-se in schimb pe operatiunile de brokeraj si trading.



Tensiunile din interiorul companiei s-au manifestat public saptamana trecuta cand Tom Patrick, in varsta de 60 de ani, vice-presedintele excutiv al companiei, a fost obligat sa se retraga.



Patrick il infuriase pe presedintele si directorul executiv al companiei Stan O'Neal indemnand consiliul de conducere al companiei sa-l numeasca pe Zakaria in pozitia de presedinte al Merrill.



Merrill a anuntat ca Zakaria, in varsta de 41 de ani, va fi inlocuit imediat d Greg Fleming, in varsta de 40 de ani, si Dow Kim, in varsta de 40 de ani, cei doi urmand a prelua conducerea diviziei de operatiuni bancare de investitii a companiei.



Intre timp, consiliul de conducere al companiei a angajat o firma de avocatura pentru a examina rolul pe care unul din directorii sai, Robert Luciano, fost presedinte si director executiv al Schering-Plough, l-a jucat in cadrul companiei.



Luciano a avut relatii stranse cu Patrick si Zakaria, iar fiul sau a lucrat in cadrul companiei cu ambii oficiali ai acesteia.



In timpul cursei pentru pozitia de presedinte si director executiv al companiei Merrill, O'Neal s-a bucurat de sprijinul lui Luciano, Patrick si Zakaria.



Initial, eforturile depuse de O'Neal in scopul consolidarii puterii au determinat o scadere a valorii actiunii companiei, insa o parte din pierderi au fost recuperate de curand, pretul actiunilor Merrill crescand cu 1,29 dolari, sau 2,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO