Business Internaţional

La HSBC angajatii care aduc profituri mari sunt platiti mai bine decat presedintele bancii

03.03.2004, 00:00 14



Un singur angajat al grupului financiar HSBC a primit, anul trecut, un salariu de 12,7 milioane de lire sterline (24 de milioane de dolari), suma care este de departe mai mare decat cea incasata de presedintele si directorul executiv al bancii.



Informatia a fost prezentata in raportul financiar anual prezentat, luni, de HSBC.



Angajatul, al carui nume nu a fost dezvaluit, este unui dintre cei cinci salariati HSBC care au incasat in total peste 32 de milioane de lire sterline sub forma de salarii si bonusuri pentru rezultatele deosebite obtinute in 2003.



Surse din cadrul HSBC au sugerat ca cei cinci lucreaza in divizii precum cea de administrare a activelor, divizia de investitii bancare sau cea specializata in operatiunile de pe pietele financiare, precum si la compania financiara Household din Statele Unite, achizitionata in noiembrie 2002.



Pe aceste segmente de activitate, contractele de de munca ale unor angajati permit acordarea unor bonusuri considerabile.



Presedintele HSBC, John Bond, a declarat ca platile efectuate in contul celor cinci depind in mare masura de performantele acestora. El a apreciat ca actionarii HSBC acorda o importanta mai mare celor cinci angajati, decat propriei sale persoane, datorita profitului pe care acestia l-au adus bancii, la sfarsitul anului trecut.



Salariul lui Bond a ajuns la 2,15 milioane de lire sterline, in 2003, cu 14% mai mult decat anul anterior, suma incluzand un bonus de 1,1 milioane de lire sterline.



Cel mai bine platit director din cadrul HSBC a fost William Aldinger, seful firmei Household, care a primit aproape 2,18 milioane de lire sterline.



In 2002, cel mai bine platit angajat HSBC a primit 7,5 milioane de lire sterline.



HSBC, al doilea grup bancar din lume dupa valoarea de piata, a obtinut anul trecut un profit neimpozitat de 12,81 miliarde de dolari, cu 33% mai mult decat anul anterior. Rezultatul a stabilit un record in istoria sectorului britanic de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO