Business Internaţional

Keir Starmer, purtătorul de cuvânt al formaţiunii de centru-stânga: Partidul Laburist ar trebui să susţină rămânerea Marii Britanii în UE

Keir Starmer, purtătorul de cuvânt al formaţiunii de...

Autor: Teodora Marinescu

10.03.2019, 13:41 52

"Dacă va exista un vot public care să acţioneze pentru a bloca orice înţelegere făcută de Theresa May. Dacă aceasta este poziţia, atunci, din perspectiva mea, alegerea ar fi să rămânem", a declarat Starmer.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a informat că partidul nu va încerca să susţină în Parlamentul un al doilea referendum.

Premierul a precizat că va propune un nou vot parlamentar pe tema Acordului Brexit până pe 12 martie. Dacă textul va fi respins din nou, pe 13 martie va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord. Uniunea Europeană ar avea disponibilitatea de a aproba o amânare scurtă a ieşirii Marii Britanii din organizaţie dacă Guvernul de la Londra va cere acest lucru, au transmis unii oficiali europeni.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO