Business Internaţional

JP Morgan prevesteşte dezastru pentru Statele Unite: Economia SUA are mai mult de 50% şanse să intre în recesiune în următorii doi ani

JP Morgan prevesteşte dezastru pentru Statele Unite:...

Autor: Dorin Oancea

18.10.2018, 17:54 643

Economia Statelor Unite are mai mult de 50% şanse să intre în recesiune în următorii doi ani, conform unor studii efectuate de JP Morgan Chase & Co. 

Probabilitatea unei recesiuni în următorul an este 28% şi creşte la peste 60% pentru următorii doi ani, arată specialiştii băncii într-o notă. Pentru următorii trei ani şansele sunt mai mari de 80%.

Modelul economic pe care se bazează studiul JP Morgan include indicatori ce încep cu consumul şi sentimentul comunităţii de business până la participarea pe piaţa muncii a segmentului 25 – 54 de ani, mărimea compensaţiilor sau ponderea bunurilor de folosinţă îndelungată în PIB.

Anticipările băncii sunt mult mai pesimiste decât datele Rezervei Federale din New York, care arată 14,5% şanse pentru o recesiune în următorul an de zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO