Business Internaţional

Jean-Claude Juncker a catalogat drept "ridicolă" prezenţa redusă din Parlamentul European

Jean-Claude Juncker a catalogat drept "ridicolă"...

Autor: Andrei Ionascu

04.07.2017, 14:44 190

Juncker a fost prezent într-o sală în care erau aproximativ 30 de europarlamentari şi a declarat că Parlamentul European este "total ridicol şi neserios".

"Sunt doar câţiva membri prezenţi în această şedinţă de plen. Sunteţi ridicoli. Nu voi mai participa niciodată la o întâlnire de acest fel", a spus preşedintele Comisiei Europene, care a amintit că Parlamentul European are 751 de deputaţi.

Preşedintele PE, Antonio Tajani, a reacţionat furios şi l-a acuzat pe Juncker de lipsă de respect.

"Puteţi critica Parlamentul, dar nu este misiunea Comisiei să controleze Parlamentul. Dimpotrivă, Parlamentul trebuie să controleze Comisia", a spus Tajani.

Conflictul a continuat, iar Jean-Claude Juncker le-a reproşat eurodeputaţilor că nu au participat la sesiunea de revizuire a preşedinţiei pe şase luni a Maltei, cel mai mic stat membru al Blocului comunitar.

Premierul Maltei, Joseph Muscat, a încercat să detensioneze situaţia, pe care a catalogat-o drept "un fiasco", şi a amintit că este necesară o dezbatere privind valorile Europei.

"Dacă în locul domnului Muscat ar fi fost aici doamna Merkel - greu de imaginat - sau domnul Macron - mai uşor de imaginat - atunci am fi avut o asistenţă maximă. Parlamentul este complet ridicol", a spus Jean-Claude Juncker.

Agenda dezbaterilor de marţi din Parlamentul European trebuia să fie dominată de subiectul relocării a 160.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia către celelalte state membre UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO