Business Internaţional

Japonia: Operatorul centralei nucleare căreia i s-a cerut oprirea a trei reactoare refuză guvernul.

Japonia: Operatorul centralei nucleare căreia i s-a cerut oprirea a trei reactoare refuză guvernul

Autor: Adrian Voicu

08.05.2011, 15:07 442

Operatorul unei centrale nucleare aflată pe coasta Pacificuluiîn centrul Japoniei a refuzat cererea guvernului pentru închidereaimediată a celor trei reactoare nucleare ale centralei.

La o zi după ce premierul Naoto Kan a cerut operatorului ChubuElectric Power să închidă centrala nucleară de la Hamaoka,consiliul director al companiei a luat decizia să nu se conformezecererea guvernului.

"Consiliul a discutat o gamă largă de probleme, de lacapacitatea de a face faţă cererii, până la impactul asuprarezultatelor financiare şi pregătirile pentru protejarea împotrivaunui tsunami", se arată în comunicatul operatorului, citat de WallStreet Journal. "Cu toate acestea, ca urmare a impactului asupraclienţilor noştri şi al acţionarilor, am decis să continuămdiscuţiile în perioada următoare.

Cererea din partea guvernului nipon a venit în urma unei anchetedesfăşurată la cele 54 de reactoare nucleare, după accidentulnuclear din 11 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO