Business Internaţional

Japonezii vor încerca încă o dată să răcească reactoarele nucleare

Japonezii vor încerca încă o dată să răcească reactoarele nucleare

Autor: Adrian Voicu

16.03.2011, 21:36 30

Operatorii centralei nucleare de la Fukushima Daiichi au anunţatcă vor încerca din nou joi să folosească elicoptere militare pentrua răci reactoarele nucleare, în încercarea disperată de a evita undezastru nuclear, după ce o altă încercare a eşuat ca urmare anivelului ridicat de radiaţii de la faţa locului, informeazăReuters.

Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomice YukiyaAmano, a atenţionată că situaţia de la centrala nucleară este"serioasă", "prea multe elemente fiind încă necunoscute" cu privirela acest accidnet.

În prezent unităţile de depozitare a materialului radioactiv 4,5 şi 6 sunt expuse, acestea degajând emisii radioactive.

Guvernul japonez a declarat că nivelul radiaţiilor în jurulcentralei este stabil, dar acesta a apelat la companiile privatepentru a ajuta cu alimente şi apa zecile de mii de oameni evacuatedin complex.

Buldozerele au încercat să facă drum spre reactoarele nucleare,aflate la o distanţă de 240 de kilometri de Tokio, pentru caautospeciale să poată ajunge la faţa locului şi să ude instalaţiilepentru a le răci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO