Business Internaţional

James Wolfensohn se va alatura Citigroup

08.11.2005, 19:58 12

James Wolfensohn, fost presedinte al Bancii Mondiale si actual emisar international pentru Orientul Mijlociu, se va alatura Citigroup in pozitia de consilier, anunta Financial Times.

Wolfensohn, ce s-a retras in luna mai din pozitia de presedinte al Bancii Mondiale, pe care o detinuse timp de 10 ani, va consilia managementul Citigroup pe probleme de strategie globala si va lucra cu clientii internationali.

Anuntul a fost facut la o zi dupa ce cel mai mare grup de servicii financiare al lumii a declarat ca l-a angajat pe Shengman Zhang, fost subordonat al lui Wolfensohn in cadrul Bancii Mondiale, in pozitia de presedinte al grupului sau din sectorul public.

Ambele numiri scot in evidenta importanta pe care Citigroup o acorda oportunitatilor de pe pietele emergente, domeniu in care Zhang si Wolfensohn dispun de foarte multa experienta si contacte.

Wolfesohn a detinut pozitii in cadrul a doua operatiuni ce au apartinut Citigroup, Schroders si Salomon Brothers, inainte de a-si constitui propria firma in 1981.

Wolfensohn a pus bazele unei companii de consultanta dupa ce a parasit Banca Mondiala, insa acum activitatea sa se va concentra in jurul Citigroup si clientilor grupului.

"Sunt foarte incantat ca voi lucra din nou cu oameni pe care-i cunosc de ani intregi si care sunt profund preocupati de consolidarea economiei locale, cat si a celei globale", a declarat Wolfensohn.

Chuck Prince, director executiv al Citigroup, a declarat ca Wolfensohn "cunoaste foarte bine necesitatile si oportunitatile natiunilor aflate in curs de dezvoltare" si ca este si un lider in ceea ce priveste promovarea unor aspecte esentiale ale globalizarii, cum ar fi dezvoltarea economica si investitiile, transparenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO