Business Internaţional

Jaful secolului în Canada: hoţii au spart un depozit de sirop de arţar de 30 de milioane de dolari

Jaful secolului în Canada: hoţii au spart un depozit de sirop de arţar de 30 mil. de dolari

Autor: Octavian Calei

03.09.2012, 16:52 4753

Un depozit de sirop de arţar cu stocuri în valoare de 30 de milioane de dolari din Canada a fost spart săptămâna trecută, cel mai probabil hoţii urmând să vândă cantitatea furată pe piaţa neagră, scrie Chicago Tribune.

Federaţia Producătorilor de Sirop de Arţar din Quebec a constatat în urma unui control de rutină că au fost furate rezerve însemnate de sirop de arţar dintr-un depozit canadian, a cărui valoare totală este estimată la 30 de milioane de dolari (23 de milioane de euro).

Depozitul înmagazinează aproape 4.500 tone de sirop de arţar. Încă nu se ştie cantitatea pe care au reuşit hoţii să o sustragă de-a lungul ultimelor zile, după ultima inventariere de rutină.

"Nu ştim cu exactitate cât de mult lipseşte, ştim însă că este o cantitate însemnată", a declarat Anne-Marie Granger Godbout, directorul Federaţiei Producătorilor de Sirop de Arţar din Quebec.

Mai multe rezervoare din depozit au fost golite de conţinut.

Producţia siropului de arţar a provinciei Quebec pe anul 2012 este estimată la 43.500 de tone, reprezentând 75% din producţia globală de sirop de arţar. Circa 10% din producţia de sirop de arţar din Quebec este stocată în depozitul prădat.

Conform datelor publicate de către departamentul de agricultură al Marii Britanii, în 2011, preţul unui litru de sirop de arţar pe piaţa americană era de 8 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO