Business Internaţional

Italia, ţara europeană cea mai afectată de coronavirus, a anunţat suspendarea plăţilor pentru creditele imobiliare

Italia, ţara europeană cea mai afectată de...

Autor: Eduard Ivanovici

10.03.2020, 17:30 1491

Plata ratelor pentru creditele imobiliare va fi suspendată în Italia ca urmare a măsurilor luate pentru a ameliora riscurile economice pe care le impune epidemia de coronavirus asupra locuinţelor, potrivit BBC.

Laura Castelli, ministrul adjunct al economiei, a declarat că „acestea sunt măsurile, atât pentru indivizi cât şi pentru familii”.

Grupul italian de lobby bancar ABI a spus că firmele mici şi familiile vor primi ajutor din partea creditorilor pentru plata datoriilor.

Suspendarea plăţilor datoriilor nu este necunoscută în Italia. Unele afaceri mici şi familii au primit mai multe zile libere în timpul ultimei crize financiare înainte să fie nevoiţi să plătească.

Italia şi-a extins măsurile de urgenţă, restricţiile de călătorie şi interzicerea adunărilor publice fiind interzise acum pe întreg teritoriul ţării.

Luni, premierul Giuseppe Conte le-a cerut cetăţenilor să rămână în casă şi să ceara aprobare doar pentru călătorii importante. Tot ieri, numărul de persoane infectate a sărit de la 366 la 463 în Italia, a doua cea mai afectată ţară după China.

Economia italiană încă se afla într-o etapă de însănătoşire după criza financiară din urmă cu un deceniu.

În 2019, producţia de bunuri şi servicii era la aproape acelaşi nivel din urmă cu 15 ani, fiind cu 4% sub nivelurile din 2007, înainte de criza financiară.

Şomajul reprezintă o altă problemă constantă, în special pentru cei tineri. Rata şomajului pentru persoanele de sub 25 de ani este de aproximativ 29%, doar Spania şi Grecia înregistrând cifre mai mari în Uniunea Europeană.

În ultimii doi ani, Italia s-a luptat cu creşteri la nivel global tot mai slabe şi cu o încetinire în comerţul internaţional. În ultimul trimestru al anului trecut, produsul intern brut (PIB) a scăzut cu 0,3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO