Business Internaţional

Ironia din spatele celui mai controversat preşedinte al SUA: Bunicul lui Trump este un imigrant german, ”exilat” din patria natală prin decret guvernamental

Ironia din spatele celui mai controversat preşedinte al...

Autor: Ştefan Stan

21.11.2016, 23:56 984

Un istoric german a descoperit un decret regal emis pentru bunicul lui Donald Trump, căruia I se ordona să părăsească Germania şi să nu se mai întoarcă vreodată, scrie The Guardian.

Friedrich Trump, un german, a primit în februarie 1905 un ordin de a părăsi regatul Bavaria în maximum 8 săptămâni, ca pedeapsă că nu s-a prezentat la serviciul military obligatoriu şi că nu a semnalat autorităţilor plecarea sa în SUA prima oară când a emigrat, în 1885.  

Roland Paul, un istoric de la Rhineland-palatinate, care a descoperit documentul în arhiva locală, a declarat pentru Build: ”Friedrich Trump a emigrat din Germania în SUA în 1885. Totuşi, el nu s-a înregistrat în patria mama şi nu a făcut serviciul military obligatoriu, motiv pentru care autorităţile i-au respins cererea pentru repatriere.

Decretul îi cere ”pensionarului şi cetăţeanului american Friedrich Trump să părăsească zona până cel târziu pe 1 mai, sau altfel să se aştepte să fie deportat.”

Ziarul german Bild a numit documentul din arhivă o ”hârtie total nespectaculoasă, dar care a schimbat cursul istoriei”.

Trump s-a născut în Kallstadt, acum în statul Rhineland-Palatinate, în 1869. El a emigrat în SUA la vârsta de 16 ani initial pentru a scăpa de sărăcie, atras de febra aurlui.

Totuşi, el s-a reorientat rapid către catering pentru masele de căutători de aur din Alaska, iar mai târziu a reuşit chiar să facă un bordel pentru aceştia, din care şi-a şi făcut averea.  

Întorcându-se într-o vizită la Kallstadt în 1901, trump s-a îndrăgostit de Elisabeth Christ, cu care s-a căsătorit un an mai târziu, întorcându-se cu ea în SUA. Când I s-a făcut dor de casă şi a vrut să se întoarcă în Germania, autorităţile i-au blocat tentativele de a se stabili înapoi pe bătrânul continent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO