Business Internaţional

Iranul bate cu pumnul în masă şi face apel la ţările islamice să impună sancţiuni economice Israelului

Iranul bate cu pumnul în masă şi  face apel la...

Autor: Petru Mazilu

18.10.2023, 13:29 380

Membrii Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI) ar trebui să impună un embargo petrolier şi alte sancţiuni asupra Israelului şi să expulzeze toţi ambasadorii israelieni, a declarat miercuri ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian, potrivit Reuters.

O reuniune de urgenţă a OCI are loc în oraşul saudit Jeddah pentru a se discuta despre escaladarea conflictului israeliano-palestinian, după ce o explozie la un spital din Gaza a ucis numeroşi palestinieni.

„Ministrul de externe solicită un embargo imediat şi complet asupra Israelului de către ţările islamice, inclusiv sancţiuni petroliere, pe lângă expulzarea ambasadorilor israelieni dacă au fost stabilite relaţii cu regimul sionist", a declarat ministerul iranian de externe prin intermediul unui comunicat.

Amirabdollahian a cerut şi formarea unei echipe de avocaţi islamici pentru a documenta eventualele crime de război comise de Israel în Gaza.

Iranul nu are relaţii diplomatice cu Israelul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO