Business Internaţional

Investitorii stau la coadă pentru acţiunile GM: cerere de 60 mld. dolari

Investitorii stau la coadă pentru acţiunile GM: cerere de 60 mld. dolari, de şase ori mai mult decât oferta publică
13.11.2010, 12:07 21

Cel mai mare constructor de automobile din SUA, General Motors,care se pregăteşte să lanseze o ofertă publică iniţială a atrasdeja precomenzi în valoare de 60 de miliarde de dolari, de şase orimai mult decât a plănuit să strângă, un semn pentru însănătoşireacompaniei care acum aproape un an se afla în pragul prăbuşirii,scrie Reuters, citând surse apropiate companiei.

Interesul ridicat pentru acţiunile companiei care a reuşit săiasă în vara anului trecut dintr-un faliment finanţat de stat cu 50de miliarde de dolari subliniază creşterea încrederiiinvestitorilor în industria auto.

Acţiunile GM ar putea ieşi pe piaţă miercuri şi să fie cotate pebursele din New York şi Toronto de joi. Potrivit aceloraşi surse,există un interes ridicat şi pentru acţiunile preferenţiale învaloare totală de 3 miliarde de dolari pe care companiaintenţionează să le vândă.

General Motors a raportat pentru trimestrul al treilea al anuluiun profit de 2 miliarde de dolari, estimând totodată că 2010 va fiprimul an cu profit din ultimii şapte. Din 2004 până în prezent,compania a adunat datorii de 88 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO