Business Internaţional

GM: De la dator-vândut anul trecut, la profit de 2 mld. dolari în T3

GM: De la dator-vândut anul trecut, la profit de 2 mld. dolari în T3

Autor: Radu Racu

10.11.2010, 17:08 32

Constructorul american de automobile General Motors a reuşit sătreacă pe profit în trimestrul al treilea, la un an după ce a ieşitde sub protecţia legii falimentului, compania estimând pentru 2010primul rezultat pozitiv din ultimii şapte ani, scrie Reuters.

Câştigul net al celui mai mare constructor american de maşini afost de 2 miliarde de dolari în intervalul iulie-septembrie 2010,după ce a consemnat o creştere a veniturilor pe piaţa din Americade Nord pentru al treilea trimestru consecutiv.

Profitul pentru trimestrul al treilea, în linie cu aşteptărileanaliştilor, a depăşit rezultatul de 1,7 miliarde de dolari alrivalului Ford. Al treilea mare constructor american, Chrysler, araportat o pierdere de 84 de milioane de dolari.

GM a ieşit în iulie anul trecut din faliment, după ce a fostsusţinut cu fonduri guvernamentale de circa 50 de miliarde dedolari. Din 2004 până în prezent, compania a însumat pierderi de 88de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO