Business Internaţional

Investiţiile în energie regenerabilă le depăşesc pe cele în combustibili fosili

Investiţiile în energie regenerabilă le depăşesc pe cele în combustibili fosili

Foto Shutterstock

Autor: Andreea Mindrila

29.11.2011, 00:06 601

Investiţiile în noi centrale electrice bazate pe energie regenerabilă le-au depăşit anul trecut în premieră pe cele în centre de producţie alimentate cu combustibili fosili, în pofida crizei financiare.

Energia electrică obţinută din forţa vântului, soarelui, valurilor şi biomasei a atras anul trecut investiţii de 187 mld. dolari în comparaţie cu 157 mld. dolari cât s-a investit în capacităţi de generare bazate pe gaze naturale, petrol şi cărbune, potrivit calculelor Bloomberg New Energy Finance. Accelerarea procesului de instalare a centralelor solare şi eoliene a condus la scăderea preţului echipamentelor, iar energia verde a devenit mult mai competitivă decât cea obţinută din cărbune.

"Progresul din domeniul resurselor regenerabile a fost remarcabil. S-au realizat investiţii record în contextul crizei economice şi financiare", spune Achim Steiner, secretarul executiv al programului de mediu al ONU.

Rezultatele indică faptul că ţările lumii se orientează către consumul de energie regenerabilă, chiar şi fără a fi încheiat un acord global pentru limitarea gazelor cu efect de seră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO