Business Internaţional

Industria chineză scârţâie: Companiile industriale din China au înregistrat cea mai mare scădere a profitului din 2011

Industria chineză scârţâie: Companiile industriale...

Autor: Raluca Nicolae

27.03.2019, 18:18 258

Companiile industriale din China au înregistrat în primele două luni ale anului cea mai mare scădere a profitului de la sfârşitul anului 2011, pe fondul scăderii cererii atat pe plan intern, cat şi internaţional, transmite miercuri Reuters.

Scăderea accentuată a profiturilor sugerează şi mai multe probleme pentru cea de-a doua putere economică din lume, care a avut, anul trecut, cel mai redus ritm de creştere economică din ultimele trei decenii.

În plus, Guvernul a redus deja ţinta creşterii economice în acest an, la 6,0-6,5%, faţă de 6,6% în 2018.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică (NBS), profitul înregistrat de firmele industriale din China în lunile ianuarie-februarie a scăzut cu 14,0% faţă de anul precedent, la 105,50 miliarde dolari.

Zhu Hong, membru al Biroului de Statistică, a declarat că scăderea profiturilor este urmarea contracţiei preţurilor din sectoare industriale cheie, cum ar fi industria auto, prelucrarea ţiţeiului, industria oţelului şi cea chimică.

Profiturile din sectorul auto au scăzut cu 37,1 miliarde de yuani faţă de anul precedent, în timp ce cele din industria de prelucrare a petrolului au scăzut cu 31,7 miliarde de yuani, potrivit datelor oficiale.

În plus, războiul comercial cu Statele Unite a afectat activitatea fabricilor, câştigurile corporative, sentimentul afacerilor şi consumul global din China.

Producţia industrială a Chinei a scăzut în lunile ianuarie şi februarie la minimul a 17 ani, reflectând accentuarea tulburărilor din economie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO