Business Internaţional

India îl critică pe George Soros în urma remărcilor sale despre prim-ministrul indian. „Există încă oameni în lume care cred că definiţia lor, preferinţele lor, opiniile lor trebuie să depăşească orice altceva”

India îl critică pe George Soros în urma remărcilor...

Autor: Valeriu Dănilă

20.02.2023, 10:22 273

India l-a criticat pe investitorul miliardar George Soros după ce a susţinut că tulburările companiei Adani îl vor slăbi pe prim-ministrul Narendra Modi şi va duce la o „renaştere democratică” în ţară, scrie CNBC.

Săptămâna trecută, Soros l-a criticat pe prim-ministru spunând că India este o democraţie, dar Modi „nu este democrat”. În weekend, ministrul de externe al Indiei, Subrahmanyam Jaishankar, a declarat la o conferinţă de la Sydney că afirmaţile lui Soros sunt tipice unei „viziuni euro-atlantice” şi a respins acuzaţiile sale.

„Există încă oameni în lume care cred că definiţia lor, preferinţele lor, opiniile lor trebuie să depăşească orice altceva”, a spus Jaishankar.

El a adăugat că a existat „o dezbatere şi o conversaţie pe care trebuie să le avem despre democraţie”, inclusiv valorile care defineau o democraţie pe măsură ce lumea s-a reechilibrat şi a devenit mai puţin euro-atlantică.

„Este bătrân, bogat, părtaş şi periculos, pentru că ceea ce se întâmplă este că, atunci când astfel de oameni, astfel de opinii şi astfel de organizaţii – ei investesc efectiv resurse în modelarea naraţiunilor”, a spus Jaishankar într-un răspuns la o întrebare despre remarcile miliardarului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO