Business Internaţional

Incident la centrala nucleară din Zaporojia: Mai multe persoane au murit. Nouă soldaţi ruşi au ajuns la spital. Cauzele sunt necunoscute

Incident la centrala nucleară din Zaporojia: Mai multe...

Autor: Petru Mazilu

19.07.2022, 10:35 960

Un oficial ucrainean anunţă că mai mulţi militari ruşi au fost răniţi într-un incident care a avut loc la centrala nucleară din Zaporojia. Unele victime au murit, precizează sursa, potrivit CNN.

Mai multe persoane au murit şi cel puţin nouă soldaţi ruşi au fost răniţi într-un incident produs luni la centrala nucleară din centrul Ucrainei, a declarat primarul oraşului Enerhodar.

Dmytro Orlov, care nu se află în oraşul ocupat de ruşi, a declarat că soldaţii ruşi „au fost transportaţi de urgenţă la spitalul oraşului cu răni de diferite grade de gravitate. Unii au fost spitalizaţi, iar o persoană se afla la terapie intensivă".

De asemenea, sunt persoane decedate, a adăugat oficialul ucrainean.

„Există, de asemenea, persoane decedate, dar nu putem da numărul lor exact în acest moment", a spus primarul.

Ucraineanul nu a spus cum s-a produs incidentul. Ruşii au ocupat oraşul Enerhodar şi centrala nucleară Zaporojia la începutul lunii martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO