Business Internaţional

În Ungaria, primarul favorit al premierului Orban are o poftă nebună de cumpărături

În Ungaria, primarul favorit al premierului Orban are o...

Autor: Catalina Apostoiu

26.10.2017, 00:00 331

Lorinc Meszaros nu este un primar obişnuit. El conduce un sat din Ungaria şi deţine edituri, cel mai mare trust media din Ungaria, cel mai mare lanţ de hoteluri, active în energie şi o bancă, achiziţionată prin tranzacţii cu fonduri dubioase.

Banca MKB este principalul creditor al afacerilor lui Meszaros. Se crede că lista de cumpărături este scrisă de premierul Viktor Orban, relatează Deutsche Welle. Se crede de asemenea că o parte sau chiar toate investiţiile acestuia sunt destinate premierului şi familiei sale pe termen lung.

Acest lucru ar explica de ce statul a pus umărul la îmbogăţirea acestuia cu credite, contracte de aprovizionare şi reglementări favorabile, fără a mai menţiona transferurile de proprietăţi dintre familiile celor doi.

El beneficiază acum printr-o companie de inginerie de cel mai mare proiect de investiţii din istoria Ungariei, centrala nucleară Paks II. Meszaros este primarul Felcsut, satul în care a crescut Viktor Orban. Afacerile sale au devenit privilegiate doar după ce Lajos Simicska, om de afaceri şi fostul trezorerier al Fidesz, partidul de guvernământ, a căzut din graţiile lui Orban. Principala sursă de venituri a lui Meszaros este bugetul de stat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO