Business Internaţional

În timp ce BlackBerry era înghiţită de spectrul falimentului, şefii companiei îşi cumpărau un avion privat de 30 de milioane de dolari

În timp ce BlackBerry era înghiţită de spectrul...

Autor: Ştefan Stan

23.09.2013, 11:37 2184

BlackBerry, producătorul Canadian de telefoane mobile, care a anunţat vinerea trecută pierderi de aproape un miliard de dolari la sfârşitul ultimului trimestru fiscal şi concediarea a 40% din angajaţi, a adăugat un nou avion privat la flota de aeronave a companiei cu doar două luni înainte, scrie The Wall Street Journal.

Compania a achiziţionat în luna iulie un avion Bombardier Global Express din 2006, cu un preţ estimativ de 25-29 de milioane de dolari.

În urmă cu mai puţin de un an, BlackBerry a vândut unul dintre avioanele private ale companiei pentru a reduce costurile. După vânzare, flota de avioane a rămas formată din două Dassault Falcon, cumpărate acum câţiva ani.

Reprezentanţii BlackBerry au declarat că au cumpărat avionul Global Express în iulie, dar că în urma crizei financiare curente, plănuiesc să vândă toate cele trei aeronave private.

“La începutul acestui an, compania a decis să vândă ambele avioane (Dassault) şi să le înlocuiască cu unul singur, mai mare. Compania a avut de ales între mai multe modele, dintre care a selectat Bombardier-ul, care a fost livrat în iulie”, a declarat Adam Emery, un purtător de cuvânt BlackBerry.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO