Business Internaţional

În SUA, e legal: "Du-te dracului, Obama!", un afiş publicitar la metroul din Washington

În SUA e posibil: "Du-te dracului, Obama!", un afiş publicitar la metroul din Washington
03.03.2012, 12:24 1148

În plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA, un afiş publicitar postat la metroul din Washington a stârnit indignare din cauza atacului extrem de dur la adresa preşedintelul american Barack Obama şi a programului de sănătate pe care acesta vrea să-l implementeze. Afişul începe prin criticarea reformelor propuse de Obama şi se încheie cu "du-te dracului, Barack", scrie AFP.

Jim Moran, un congressman democrat din Virginia, a cerut direcţiei care se ocupă de spaţiile publicitare de la metroul din Washington să scoată mesajul denigrator, deoarece este o insultă la adresa preşedintelui, însă a fost refuzat. Se pare că adresarea "Du-te dracului" este în limitele decenţei trasate de legea americană a publicităţii, garantată de Primul Amendament din Constituţie.

"Noi doar găzduim afişele publicitare şi nu le putem respinge sau retrage doar pe baza direcţiei lor politice", au declarat reprezentanţii autorităţii care gestionează spaţiile publicitare de la metrou.

Afişul care critică reformele din sănătătate ale preşedintelui Barack Oabama promovează documentarul "Sick and Sicker: When the Government Becomes Your Doctor" (Tot mai bolnav: când guvernul devine doctorul tău- n.red.) care include declaraţii ale medicilor canadieni şi ale pacienţilor care explică pericolul programului impus de preşedinte.

Reprezentanţi ai Democraţilor au criticat din ce în ce mai des opozanţii Republicani pentru degradarea discursului politic şi coborârea ştachetei din cursa politică la atacuri la persoană direcţionate către actualul preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO